В есента има толкова красота и уют, че бързо отмива носталгията по от"/> В есента има толкова красота и уют, че бързо отмива носталгията по от"/>

Десет стъпки за по-топла и уютна есен

В есента има толкова красота и уют, че бързо отмива носталгията по отминалото лято и предоставя безброй причини да очакваме с нетърпение този сезон. Листата са в невероятни червено-оранжеви багри, времето е нито топло, нито студено и дава хиляди възможности за комбинация на дрехите, а вечерите с книга и чаша червено вино стават още по-приятни.

 

Ако есента не е любимият ви сезон, вижте десет малки ритуала, които ще я направят по-топла и уютна.

 

1. Разходките сред природата

 

Използвайте все още топлите дни, за да се разходите на въздух  и да се полюбувате на красивите есенни цветове. Дори да нямате възможност да напуснете града, разходка в близкия парк ще ви донесе много положителни емоции. Бонус е и възможността за красиви снимки сред есенните листа, които после да споделите с приятели в социалните мрежи.

 

2. Печени плодове

 

Есента е не само сезонът на тиквите, но и на кестените, райската ябълка, дюлята, печените ябълки и круши и още десетки вкусотии. Опитайте да си приготвите нещо от изброените и ще се изненадате, не само от вкуса, но и от аромата, който ще изпълни дома ви.

 

3. Чай

 

Сигурна съм, че хората, които не обичат чай, просто не са открили подходящия за себе си. Ако и вие не сте любители на чая, есента е отлично време да експериментирате и да намерите вашия вкус и аромат.  Чаят ще стопли есенните сутрини или следобеди и ще ви предпази от настинки.

 

4. Червено вино

 

Червеното вино е идеалната компания за хладните есенни и зимни вечери. Може да заложите на любим сорт или да си направите дегустационна вечер. 

 

5. Ароматни свещи

 

Ароматните свещи са точно това, което прави  атмосферата във вашия дом перфектна. Когато ги запалите, сякаш проговарят и създават най-нежната топлина и ухание за душата. Подходящи аромати за сезона са шоколад, ванилия, канела, цитрусови плодове и всичко, което ви помага да се отпуснете.

 

6. Книга

 

По-хладното време и дъждовете през есента правят книгата незаменима компания за свободното време. Отлично пасва и с топла чаша чай, ароматна свещ и меко одеяло.

Какво повече му трябва на човек, в една студена вечер, може би малко сушени плодове.

 

7. Палитра сенки и ново червило в есенни нюанси

 

Със захлаждането на времето и многообразието от багри по дърветата, идва и желанието да внесем повече цвят и в грима. Топлите есенни цветове са отличен стимул да станем малко по-рано за работа и да експериментираме смело с нюансите. Може да заложите както на тъмните нюанси на кафявото, червеното и жълтото, така и на блестящото златисто.

 

8. Нови аксесоари

 

Студеното време не е повод само за мърморене, но и повод да използваме повече аксесоари - красиви и обемни шалове, шапки или ръкавици. Един нестандартен цветен чадър също ще направи дъждовните дни по-усмихнати.

 

9. Топъл пуловер и ново палто

 

Какво е есента без нов топъл пуловер и стилно палто.  Дори все още да харесвате миналогодишните си модни находки, винаги може да отидете и да си изберете нещо ново и актуално за сезона, което ще ви накара да излезете навън с удоволствие.

 

10. Време за вас

 

Освен начало на учебната година за ученици и студенти, през есента стартират и редица курсове и групи за спортни занимания.

Тъй като вече е преминал периодът на отпуските и дългото лятно размотаване след работа, имате отлична възможност да отделите една или две вечери за себе си.

 

 

Какъв е вашият избор за уютна есен и без кое от изброените не си представяте есента?

 

 

 

блог
дизайнерски планер
мотивация
органайзер
планиране
как планирам
планиране, продуктивност, планер, как планирам, продуктивност, мотивация, дизайнерски планер, органайзер
планер
продуктивност