Казвам се Цветомира и съм на 26 години. Може би ме познавате като ав"/> Казвам се Цветомира и съм на 26 години. Може би ме познавате като ав"/>

Как планирам с Цвети Антова - маркетинг мениджър и автор на първия български блог за организиране

Казвам се Цветомира и съм на 26 години. Може би ме познавате като автора зад първия български блог за организиране www.organizirai.com, в който споделям различни предложения за това, как да подредим целия си живот - започвайки от дома, през пътуванията и здравословния начин на живот, до личните ни моменти. Овен това мое любимо начинание, работя и като лидер на екип от 7 човека в международна маркетингова компания и ежедневието ми е много динамично и интересно, изпълнено с въпроси, които трябва да реша.

 

Колко често планирате?

Всеки ден! Започвам да планирам задачите си още от рано сутринта за ползотворен и успешен завършек на деня си. Старая се винаги да отделям поне 5-10 минутки, защото сутрин съм най-свежа, а планирането ми - най-ефективно.

 

Как планирате?

Записвам си всяка една задача, която ми предстои. Също така за всяка точка си поставям краен срок и непременно маркирам кои са най-спешните ми ангажименти. Това винаги работи при мен, защото не изгубвам фокус за най-важните неща, а и нищо не остава забравено. Отбелязвам с отметка всичко което съм свършила, а ако някоя задача от списъка не бъде изпълнена, на следващия ден я прехвърлям в новия ми план. :)

 

Имате ли свой начини за спестяване на време?

О, да! Определено имам много малки тайни за спестяване на време. Например, през уикенда измивам и нарязвам зеленчуци за готвене, които после замразявам. Така, след дълъг работен ден през седмицата изваждам от фризера заготовката и не губя време тепърва да беля, мия, режа и т.н.

Друг мой любим трик за спестяване на време е да не оставям вещи по повърхностите на мебелите (освен декорации - ваза, свещ...). По този начин, почиствам праха само за няколко минути, защото не ми се налага да размествам много малки предмети и после отново да ги подреждам по местата им.

 

Любима фраза?

Less is more.