Вярвам, че добре планираният ден може да подобри целия "/> Вярвам, че добре планираният ден може да подобри целия "/>

Успешен и супер продуктивен месец в 5 лесни стъпки

Вярвам, че добре планираният ден може да подобри целия ни живот, но за да имаме организирани и подредени дни е необходимо дългосрочно планиране. Началото на годината е добър период за поставяне на основните и най-важни цели, но за да не останат просто пожелания е необходимо често да се проследява напредъка и да бъдат актуализирани. Една малка техника за успешно планиране и продуктивност е в края на всеки месец да правим ревизия на постигнатото и да залагаме нови приоритети в календара.

В днешната статия ви споделяме пет техники, които ви гарантират супер продуктивен месец.

 

  1. Заложете си месечни цели

Дългосрочното планиране е важно за постигане на целите и първата стъпка към успеха е да дефинираме, какво точно искаме. Смятам, че голяма част от хората, които не постигат мечтите си, просто не знаят каква е крайна им цел или не могат да начертаят и следват пътя за постигането ѝ.  По тази причина е изключително важно, преди началото на всеки месец да решим или да си припомним какво точно искаме.

 

  1. Направете списък със задачи

Пътят към голямата мечта е изпълнен с покоряването на множество малки върхове и единственият начин да стигнем до крайната точка е да знаем от къде точно трябва да минем. Цел без ясно начертан план е просто мечта. Една от най-важните стъпки към успеха е да съставим план за действие, който да следваме последователно, а при необходимост да променим, но без да се отклоняваме от крайната точка.

 

  1. Задайте срокове

Дори и перфектно начертаният план е напълно безполезен, ако не заложим срокове за изпълнение на задачите си. Написаният на лист хартия краен срок е по-мотивиращ от хиляди приложения и апликации, които ежедневно ни напомнят какво трябва да свършим, и които изключваме само с едно скролване на екрана.

Напишете задачите си на лист хартия, задайте им краен срок и оставете плана на бюрото си или друго място, на което да е пред очите ви. Отбелязвайте всяка изпълнена задача и ще видите как скоро, не само че няма да отлагате, но и няма да имате търпение да отбележите новото постижение.

 

  1. Планирайте всяка седмица

В края на всяка седмица отделете време за да планирате какво ви предстои през следващата. Опишете основните си ангажименти и задачи и отделете приоритетно тези, които трябва да приключите на всяка цена. Всеки ден преглеждайте и допълвайте седмичния графика си.

 

  1. Актуализирайте

Няма перфектен план, колкото и да се стараем и най-добре направеният може да се обърка от независещи от нас самите обстоятелства. Не се страхувайте да отложите или пропуснете някоя задача. Ако е необходимо се отклонете от пътя или намерете нов, стига да не изпускате от поглед основната си цел. Често неотъпканите пътеки ще ни заведат по-бързо до целта ни, от познатият и добре отъпкан път, по който всички минават.

 

Ако статията Ви е харесала - споделете я!